Ernest Putnam Ansterburg (Ansterberg)
1891.10.01. - 1924.10.16.

Születési hely: Concord, Michigan, USA

A neve körül van egy kis kavarodás. Sok helyen Ansterburg néven hivatkoznak rá. Viszont a korabeli újságok és az AAA Contest Board (korabeli hivatalos AAA szervezet) Ansterberg néven említi.
Versenyszerelőként került a versenypályák közelébe. Az 1919-es Indy500-on debütált, mint Joe Boyer szerelőjeként a Chevrolet testvérek csapatánál. A versenyt nem tudták befejezni a hátsó tengely eltörése miatt.
A következő Indianapolis 500-as versenyen is Joe Boyer mellett ült a versenyen. A 193. körben baleset miatt estek ki. Ebben az évben még a Beverly Hills-i Thanksgiving Day Classic versenyen is részt vett, de ekkor már Roscoe Sarles mellett ült egy Duesenberg-ben. A versenyt Sarles megnyerte. Versenyzőként egy bajnokságon kívüli versenyen mutatkozott be az Uniontown Speedway-en.
1921 és 1922-ben még mindig szerelőként dolgozik Roscoe Sarles mellett. 1921-ben ismét részese lesz egy Sarles győzelemnek a Cotati Speedway-en.
1923-ban a Packard csapathoz került mint tartalékversenyző. Dario Resta-t váltotta az Indy500-on, igaz csak 10 környi lehetőséget kapott. A novemberi Beverly Hills 250 mérföldes versenyen kapott még lehetőséget a Duesenberg csapattól. A versenyen csak nyolc kört tudott teljesíteni. Egy törött szelep miatt kellett kiállnia a versenyből.
1924-re a Duesenberg testvérek szerződtették. Nem tudott igazán kiemelkedő eredményt produkálni. Csak három versenyen tudott végigmenni, a legjobb helyezése egy 6. hely volt. Az októberi 1st Southern Speed Classic verseny egyik szabadedzésén szenvedett végzetes balesetet. Az autója megcsúszott és belerohant a védőkorlátba. A balesetet az egyik első felfüggesztés törése okozta. Ansterberg a kórházba szállítás közben hunyt el.

Bajnok: -
Indianapolis 500 győzelem: -

Rajtok: 7
Győzelmek: -
Pole: -
Pontok: 25