Edward Francis "Eddie" O'Donnell
1887.04.30. - 1920.11.26.

Születési hely: Whitewater, Wisconsin, USA

Pályapályafutását szerelőként kezdte 1912-ben a gyári Duesenberg csapatnál.
1913-ban először Robert Evans versenyszerelője volt az Indy500-on. Ezután Eddie Rickenbacker mellé került.
1914-ben Indianapolis-ban még mint versenyszerelő ült autóba, ekkor is Rickenbacker volt a versenyzője. Majd az augusztusi Elgin-i versenyre már mint versenyző nevezi a Duesenberg csapat. Indulni nem tud ekkor a nevezés visszavonása miatt.
Viszont a következő négy versenyen már rajthoz állhatott. Rögtön az első versenyén a Kalamazoo-i dirt pályán a második helyen végzett. A következő három versenyen is kiválóan szerepelt. Mindhárom alkalommal a Top 5-ben végzett.
1915-ben is élvezte a Duesenberg csapat bizalmát. Igazán jó szezont hagyott maga mögött. Tizenhét versenyen 12 Top 5 helyezész ért el. Ebből három versenyt tudott nyerni, Glendale, Ascot és Galesburg. A szezont az előkelő 4. helyen zárta.
1916-ban folytatódik a közös munka a Duesenberg testvérekkel. De ebben az évben csak pár versenyt futott. Indianapolis-ban sikeres kvalifikációt teljesített, de a versenyen indulni már nem tudott hátsófék probléma miatt. Chicago-ban és Minneapolis-ban szerzett egy 4. és 5. helyet. A bajnokságon kívüli versenyeken is kiváló eredményeket tudott felmutatni. Két versenyt nyert és még három Top 5 helyezést is begyűjtött.
1917-ben és 1918-ban nem vett részt versenyeken. Az USA belépett az I. Világháborúba és O'Donnell csatlakozott a hadsereghez, ugyanúgy mint korábbi versenyzője Eddie Rickenbacker.
1919-ben tért vissza a versenypályákra. Nem versenyzett teljes szezont ebben az évben. Az Indianapolis-i fiaskó után, amelynek oka egy törött dugattyú volt, jöttek az eredmények. Öt versenyen vett még részt, természetesen Duesenberg autóval. Az öt versenyen négy alkalommal végzett a Top 5-ben.
1920-ban Indianapolis-ban továbbra is kerülte a szerencse. Ekkor egy törött olajcső vetett véget a versenyének. A többi versenyen viszont hozta az eredményeket. Az év utolsó megmérettetésén, a Beverly Hills-i Los Angeles Motor Speedway-en megrendezett Thanksgiving Day Classic versenyen érte végzetes baleset.
A baleset egy lekörözés közben következett be. Gaston Chevrolet próbálta lekörözni Joe Thomas-t. A manőver közben viszont összakadt Eddie O'Donnell autójával. O'Donnell autója a pálya kavicsos biztonsági részébe csapódott. Chevrolet gépe az ellenkező irányba repült, nekiütközött a nehéz fa védőkorlátnak a pálya felső részén, és ötven láb hosszan lebontotta azt.
Eddie O'Donnell-t kórházba szállították, de a következő napon belehalt a súlyos sérüléseibe. Még két áldozatot követelt a baleset, az egyik O'Donnell szerelője, Lyall Jolls volt a másik pedig Gaston Chevrolet.

Bajnok: -
Indianapolis 500 győztes: -

Rajtok: 36
Győzelmek: 3
Pole: -
Pontok: 3020