Charles Carr Cox
1887.10.17 - 1915.07.04.

Születési hely: Randolph Township, Ohio, USA

Cox egy ohiói farmon nőtt fel Lewisburg közelében. Ezután az ohiói Cincinnatiben telepedett le, ahol számos versenyen vett részt, köztük néhány országúti versenyen az 1910-es évek közepén.
1915-ben mutatkozott be az AAA bajnokságban. W. R. Purcell ajánlotta fel neki Purcell Special versenygépét. A 21. rajthelyet szerezte meg, de mindössze tizenkét kör után mechanikai probléma miatt kiesett. A Chicago 500-es versenyre mint tartalék pilóta volt nevezve E. E. Miles & J. W. Gwin csapatánál. A következő versenye a Sioux City 300 mérföldes verseny volt. Ekkor már Ken Rawlings Ogren Special autójában ült.
A végzetes baleset a 34. körben történt, amikor Cox kitérő manővert hajtott végre, hogy Rickenbacker megelőzhesse őt. Ebben a pillanatban Cox látta, hogy egy másik autó jön mögötte, és ismét visszaváltott, de ezzel eltalálta Rickenbacker kerekét, ami oldalra lökte Coxot. Az autó áttörte a külső kerítést és felborult. Eleinte azt hitték, hogy csak Cox lábtörést szenvedett, de később kiderült, hogy a tüdjét átszúrta egy törött borda. Kómába esett, majd elhunyt a kórházban. Victor McGraw, Cox szerelője válltörést szenvedett.

Rajtok: 2
Győzelmek: -
Pole: -
Pontok: -