Robert Franklin "Bob" Scott
1928.10.04. - 1954.07.05.

Születési hely: Watsonville, Kalifornia, USA

1948-ban kezdte el a versenyzést, egy roadster versenyen debütált a Carrell Speedway-en.
Scott népszerű Midget- és Sprint Car versenyző volt az '50-es évek elején.
1949-től a Californian Racing Association roadster bajnokságában versenyzett. Ebben az évben megnősült.
1950-ben mutatkozott be a NASCAR Grand National sorozatban a Dayton Speedway-en.
1951-ben három verseny erjéig ült autóba az AAA Nemzeti bajnokságban. De egyik versenyre sem tudta kvalifikáni az autóját. Ebbensúlyos balesetet szenvedett, amelyben súlyos égési sérüléseket szenvedett. Közben nem hagyott fel a Sprint Car versenyzéssel sem.
1952-ben három csapatnál is megfordult a szezon alatt. Átütő eredmény nem sikerült elérnie. Ebben a szezonban indult először Stock Car versenyeken is.
1953-ban csak két 5. helyre futotta. Mindkét alkalommal H. A. Chapman autóját vezette. Indianapolis-ban kiállni kényszerült műszaki hiba miatt. Részt vett az AAA Sprint Car közép-nyugati bajnokságában, ahol a Huset's Speedway-en versenyt nyert. Folytatja a Stock Car versenyzést is.
1954 volt a végztes év számára. Az Indy500 versenyen csak mint tartalék versenyző jutott szóhoz. Egyedül a Langhorne-i versenyen után tudott egy 10. helyet felmutatni Ray T. Brady gépével. A következő Darlington-i versenyen következett be a tragédia. A versenyen napján esett az eső. Scott autója megcsúszott a nedves pályán ami miatt elvesztette a kontrolt az autója felett, ami számára egy végzetes balesethez vezetett.

Rajtok: 15
Győzelmek: -
Pole: -
Pontok: 518