Adelbert William "Al" Putnam
1908.10.09 - 1946.09.15.

Születési hely: Salt Lake City, Utah, USA

Az 1936-os Los Angeles-i Legion Ascot Speedway-en balesetben elhunyt William E. "Spider" Matlock özvegyét vette feleségül.
Al feleségével és két fiával később Indianapolisba költözött, és az LGS Spring Clutch Company kutatómérnökeként dolgozott.
Putnam nem volt az a klasszikus értelemben vett versenyző. Mindössze hét "Big Car" versenyt tudhatott maga mögött, két alkalommal pedig mint tartalék versenyző kapott lehetőséget Indianapolis-ban, 1937 és 1939-ben. Viszont hat alkalommal nem tudta kvalifikálni magát a versenyekre.
Az AAA Sprint Car bajnokságán is részt vett, igaz csak három verseny erejéig. Egy versenyt futott 1936-ban és kettőt 1939-ben. Az összes Sprint Car versenyét Milwaukee-ban teljesítette.
Az AAA Nemzeti Bajnokságban is 1936-ban mutatkozott be a Roosewelt Raceway-en, egy Studebaker volánja mögött.
A következő években négy Indianapolis mellett még Syracuse-i, Springfield-i és Milwaukee-i pályán megrendezett versenyeken is indult. Legjobb eredményét az 1941-es Milwaukee-i versenyen érte el, ahol a 4. helyen intették le.
A végzetes baleset az Indianapolis State Fairgrounds dirt pályán érte. A kvalifikáció megkísérlése előtt az utolsó bemelegítő körében járt, amikor nekiütközött egy betonhídtámasztó oszlopnak. Az ütközés következtében a kormányoszlop összenyomta a mellkasát, halálos sérüléseket okozva.

Bajnok: -
Indianapolis 500 győzelem: -

Rajtok: 7
Győzelmek: -
Pole: -
Pontok: 175.9