Újonc bmutatás: Felipe Nasr
rta: gstyle - Dtum: Mrcius 26 2020 09:48:16

Felipe Nasr
1992.08.21.

Brazíliavárosban született versenyző 2000-ben ült először gokart-ba és 2007-ig versenyzett ebben a kategóriában, több bajnoki címet begyűjtve.
2008-ban váltott az open-wheel autók világára. A Formula BMW Americas sorozat Interlagos-i versenyén debütált.
2009-ben továbbra is a Formula BMW kategóriákban vezet, az EuroInternational csapatnál. A Formula BMW Europa sorozatban újoncként bajnoki címet szerez. Hat alkalommal indult az első rajtkockából és ötször intették le az elsőként a kockás zászlóval.
Következett 2010 amely évre már a csapat mellett kategóriát is váltott. A Raikönnen Robertson Racing ajánlott neki egy ülést a British Formula 3 bajnokságban. A szezont az 5. pozícióban zárta, egy győzelmet szerezve. Az F3-as versenyzők évenként megrendezett Macao-i versenyén a 11. helyen futott be.
2011-ben már a Carlin csapatnak vezet, még mindig a British Formula 3 bajnokságban. Ebben a szezonban hét első helyet szerezve hódította el a bajnoki címet, Kevin Magnussen-t utasítva maga mögé. A Macao GP-n az előkelő 2. helyen ért célba.
2012-ben a DAMS csapattal a GP2-ben köröz. Első nekifutásra az összetett 10. helyéig jut. Részt vett még két verseny erejéig a Formula 3 Euro series-ben, majd a Macao GP-n egy 5. helyet hozott össze. Ebben az évben megkereste Michael Shank, akinek a csapatával a Rolex24 órás versenyen is kipróbálhatta magát, egy Ford V8-as autót vezetve.
A következő 2013-as szezonban csaka GP2-es sorozatra koncentrált a Carlin csapattal és az eredmény az bajnokság 4. helye volt.
2014-ben továbbra is a Carlin autóját vezetve a GP2-ben, kiváló szezont futva szerezte meg a 3. helyet.Ebben az évben már az F1-es Williams Martini Racing tesztpilótája is volt.
2015-ben valóra vált az álma a Formula-1-ben vezetett, a Sauber F1 Team autójában ülve. Két szezont töltött el, de ismerve a csapat helyzetét kimagasló eredményt nem tudott elérni.
2017-ben a Manor F1-es istálló tagja volt.
2018-ban sportkocsi versenyzésre váltott. Az amerikai WeatherTech SportsCar Championship-ben a Whelen csapat Cadillac V8-as autójával versenyzett, akikkel meg is nyerte a Prototype osztályt Eric Currannal. Indult még az európai European LeMans sorozat versenyein és a 24 órás LeMans-i versenyen, ahol a 11. helyen zártak csapatával.
A Formula-E kategória versenyin is rajthoz állt 2018 és 2019-ben is, három verseny erejéig.
2019-ben továbbra is az USA-ban versenyez a Whelen Engineering-nél a WeatherTech SportsCar bajnokságban. A bajnoki cím duplázása nem jött össze, csak a második hely. Szoros küzdelemben maradtak alul a Juan-Pablo Montoya-Dane Cameron vezette Team Penske autóval szemben.
2020-ra a Carlin csapat részmunkaidős lehetőséget biztosít neki az Indycar sorozatban, de emellett még a mindig a Whelen csapattal a WeatherTech bajnokságban is szerepel.