A holtszezon bombája! A Penske Corporation felvásárolta az IMS-t és magát az Indycar szériát is!
rta: gstyle - Dtum: November 05 2019 11:01:53
A Hulman & Company igazgatótanácsa ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a Penske Corporationnel. A Penske Entertainment Corp., a Penske Corporation leányvállalata megvett mindent a Hulman & Company-tól, beleértve az Indianapolis Motor Speedway-t, az NTT IndyCar sorozatot és az IMS Productions-t. A tranzakció lezárul a kormányzati jóváhagyások és más általános feltételek kézhezvétele után.

A Penske szervezet általi felvásárlás a legendás Speedway és az IndyCar sorozat jövőjét továbbhozza a versenyző rajongók következő generációja számára.

"A közelmúltban Roger Penske-hez és a Penske Corporation-hez fordultunk ezzel a lehetőséggel kapcsolatban, és elkezdtük a megállapodást megkötni" - mondta Tony George, a Hulman & Company elnöke. "Az Indianapolis Motor Speedway 1909 óta a középpontjában és a motorsport székesegyházában helyezkedik el, és a Hulman-George család büszkén szolgálja ezt a nagyszerű intézményt több mint 70 éve. Megtiszteltetés számomra, hogy Roger Penske és Penske Corporation részére továbbítottuk a fáklyát, mivel ők csak az ikonikus Speedway negyedik tulajdonosává válnak. Nincs olyan tehetséges és képzettebb, mint Roger és szervezete, amely a jövőben vezetheti az IndyCar verseny és az Indianapolis Motor Speedway sportját."

A Penske Corporation gazdag történelemmel rendelkezik a nagy motorsport tulajdonok kezelésében, kezdve a Michigan International Speedway 1973-os megvásárlásával. Története során a Penske és leányvállalatai Cleveland, a Nazareth Speedway és a California Speedway Grand Prix-jét is üzemeltették. befektetésekkel a North Carolina Motor Speedway és a Homestead-Miami Speedway autópályához. A Penske Corporation jelenleg támogatja és üzemelteti a Detroit Grand Prix-t, amelyet évente a Belle Isle Park utcai környékén rendeznek.

"A verseny iránti szenvedélyem az Indianapolis Motor Speedway-nél kezdődött 1951-ben, amikor apámmal részt vettem az Indianapolis 500-nál" - mondta Roger Penske, akinek a csapata 50. évfordulóját ünnepelte, amikor idén az IMS-ben versenyeztek. "Nagyon tiszteljük és nagyra becsüljük a Speedway történetét és hagyományait, valamint az IndyCar verseny versenyét. Szeretnék köszönetet mondani a Hulman & Companynak a lehetőségért, hogy felépítsük ezt a hagyatékot, és megtiszteltetés lesz a Penske Corporation számára, hogy segítse ezeket a nagyszerű intézményeket egy új korszakba vezetni."

"Az Indianapolis Motor Speedway, az Indianapolis 500 Mile Race és az NTT IndyCar sorozat jelentős növekedést élvez az elmúlt évtizedben, a televízió, a digitális és a szociális média közönségének számottevő növekedése mellett, a sok versenypályánkban való rekordszemlélettel együtt" - mondta Mark. Miles, a Hulman & Company elnök-vezérigazgatója.
"Az üzleti siker, a helyszín, a működés és az események tapasztalata, valamint a motorsport iránti szenvedélyük révén a Roger Penske és a Penske Corporation segít az IndyCar sorozat, az Indianapolis Motor Speedway és minden ingatlanunk új magasságba emelésében. Csapatunk mindenki várja, hogy velük együtt dolgozzon a sorozat és a Speedway által elért lendület kiaknázása érdekében."