2020-tól ismét lehet Indy verseny a Gold Coast-on!
Írta: gstyle - Dátum: November 03 2018 09:39:57

foto: racer

Az ausztrál partra visszatérő IndyCar tervezete új lendületet kapott ezen a héten, miután Queensland elöljárója,
Annastacia Palaszczuk meghívta Mark Miles-t, hogy találkozzon vele az esetleges verseny 2020-as megbeszélésére.

"Indy és Queensland közötti tárgyalásokat indítok azzal kapcsolatban, hogy 2020-ban Indy versenyt rendeznénk a Gold Coast-on" - mondta. "Ezek még csak az első napok, de csodálatos lenne, ha vissza tudnánk nyerni ezt az eseményt Ausztráliának."

Miles azt mondta a RACER-nek, hogy a Surfers továbbra is a sorozat vágylistáján marad, mivel továbbra is keresi a lehetőségeket, hogy felkerüljön a naptárba.

"Az IndyCar nagyszerű történelemmel rendelkezik Queenslandben, és ez a nézőinknek is látványos versenyek voltak ezekben az években" - mondta. "Egy vagy két futamot keresünk Észak-Amerikán kívül, és várakozással tekintünk a Surfers Paradise-i visszatérés megvalósíthatóságának feltárására, mivel a 2020-as naptárra készülünk és azon túl."

Palaszczuk meghívása csak néhány nappal azután következett be, hogy az ausztrál Supercars bajnokság megerősítette,
hogy a NASCAR versenyről folyó tárgyalások még korai szakaszban vannak, de a közeljövőben a NASCAR verseny bekerülhet Gold Coast esemény naptárába. A 2016-os Penske Cup autói futottak a bemutató köröket a Supercars múlt heti verseny hétvégéjén.

A Surfers Paradise a CART / Champ Car túrák egyik legnépszerűbb megállójává vált 17 év alatt. Az utolsó bajnoki verseny 2007-ben volt, azonban az újonnan újraegyesített IndyCar sorozat 2008-ban már nem rendezett itt versenyt.

forrás: racer.com