Forma-1-böl az IndyCar-ba
Írta: gstyle - Dátum: October 05 2018 19:13:48

fotó: racefans

Pár hete annak, hogy felröppent a hír, miszerint több olyan F1-es versenyző igazolhat az IndyCar-ba, akiket “száműztek és/vagy ellöktek” a versenyzés lehetőségétől.

Ennek eredménye az lehet, hogy a spanyol Fernando Alonso, több jelenlegi versenyző társával együtt indul el, a 2019-es IndyCar bajnokságban.

Mint ismeretes, a kétszeres világbajnok mellett Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne, valamint Pascal Wehrlein is az IndyCar felé kacsintgatnak. E három fiatal tehetség iránt, igen nagy az érdeklődés Amerikából, ahol Alonso lehetne a legnagyobb sztárpilóta, beleértve az ötszörös bajnokot, Scott Dixon-t is.

Ami a “pilótapiacot” illeti, az európai szériában zajló események azt eredményezték, hogy a svéd, Marcus Ericsson sem fogja tudni folytatni az F1-ben. Lefokozták harmadik számú pilótának azt követően, hogy a Sauber csapata szerződtette Antonio Giovinazzi-t, és a Ferrari-tól visszatérő, Kimi Räikkönen-t.

Mivel Ericsson mindenképpen folytatni szeretné a versenyzést, nenki is felmerült az IndyCar.

„A legvonzóbb opció számomra, az IndyCar. Ez az a lehetőség, ami igazán érdekel. Vannak még más opcióim is, de egyelőre semmi konkrétum nem történt az ügyben. Egy biztos, jövőre is versenyezni szeretnék. Ez a fő célom, de azt nem tudom, hogy hol fogom ezt megtenni.” - kezdte Ericsson.

„Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Az IndyCar egy nagyon magas színvonalú széria, melyben szintén formulaautók indulnak. Érdekes lenne számomra. Tárgyalásban állunk már néhány csapattal. Úgy gondolom, hogy ez egy reális cél lehet.”

Amellett, hogy Ericsson bízik az F1-es visszatérésben, a következőket fogalmazta meg az amerikai sorozatról:

„Én azt látom, hogy van jövőm a Forma-1-ben még úgy is, ha jövőre nem versenyzem a bajnokságban. A lehető legmagasabb szinten szeretnék versenyezni, mert hiszek abban, hogy visszatérhetek. Ehhez azonban arra van szükségem, hogy aktív maradjak, és a formulaautók világában tegyem meg ezt. Ha körülnézek, akkor az IndyCar a lehető legjobb széria, hogy mindezt megvalósítsam.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent az IndyCar-ban versenyezni. Ez nem könnyű feladat, és mint minden motorsport, ez is veszélyes. Mindig is figyeltem azt, hogy mi történik ott, és nagyon szórakoztatónak tűnik. Lenyűgöző az ottani világ és a kultúra.”

„Amikor más versenyzőket vagy ott dolgozókat hallgatsz meg, mindenki nagyon odaadóan beszél az IndyCar-ról. Egyszerűen szeretnek ott lenni és dolgozni. A hangulat pedig kiváló és a sorozat pedig felfelé ível. Szóval, ez tényleg olyasvalami, ami nagyon érdekel.” - lelkesedett a svéd.

Vigh Gábor
2018.10.04