Örömteli tesztet abszolvált Alonso
Írta: gstyle - Dátum: September 06 2018 18:47:44


Az Indy500 2017-es esztendő újonca, Fernando Alonso a tegnapi napon tesztelhetett egy, az Andretti Autosport által biztosított 2018-as autót, a Barber Motorsports Park-ban. Ez volt számára az első alkalom azok után, hogy tavaly kipróbálhatta magát a híres ovál pályás versenyen, Indianapolis-ban.

A Verizon IndyCar sorozatában tavaly debütáló Alonso, a 101. Indy500-as futamon 27 körön keresztül vezetett is, mielőtt egy mechanikus meghibásodás miatt, a 179. körben feladni kényszerült a versenyt.

A 29-es rajtszámú „beton torpedóban”, látszólag kényelmesen érezte magát a spanyol, melyet az eseményt követően, bővebben ki is fejtett.

Beszélj egy kicsit a mai tapasztalatokról azok után, hogy két dolgot is kipróbálhattál. Tapasztalatokat gyűjthettél nedves, egy kicsit nedves és száraz körülmények között is.

"Igen, jó nap volt, szórakoztató nap. Szeretem kipróbálni az új autókat, és tesztelni az Indy autót egy road pályán, ez valami különleges. Szerencsés voltam, hogy nedves körülmények között, köztes körülmények között és száraz körülmények között is teszteltem, így összességében jó érzésem volt. Az időjárás kedvezett nekünk ma. Igaz, délután egy kis szél is volt, de összességében pozitív napról beszélhetünk.”

Te ma, egy nagyon gyors road pályán vezettél. Melyiket részesíti előnyben?

"Valószínűleg az ösztönöm azt mondja, hogy ezt a pályát, mert ezt használtam egész életemben, de az Indy 500 csodálatos élmény volt, így 50-50. Azt hiszem szeretem, ahogy az autót egy útszakaszon lehet érezni, de imádom az ovális versenyeken való versenyzést, az időzítést, a forgalmat és az összes elővillantásos manővert, ami úgy gondolom egy kicsit könnyű az oválisnál, szeretem az Indy 500-at. "

"Igen, határozottan. Ez volt az, amit tavaly kerestem. Volt néhány lehetőségem arra, hogy teszteljem az autót egy úttesten az Indy 500 után. Nem találtunk rá alkalmas időt, de ebben az évben sikerült, és örülök ennek. Szeretem, hogy egy kormány mögött vagyok, határozottan egy új autóval, új élményekkel, sok mindent megtanultam a csapattól, a mérnököktől, mindenkitől, így ez egy boldog nap." – válaszolt a kérdésekre Alonso.

forrás: indycar

Vigh Gábor
Debrecen
2018.09.06