Jack Harvey
Írta: gstyle - Dátum: March 06 2018 19:06:13

Jack Harvey
1993.04.15.

Születési hely: Bassingham, Lincolnshire, Anglia

Kilenc évesen futotta le első gokartos körét. Helyi bajnokságokon csiszolta vezetési tudását. 2006-ban szerezte meg első kart bajnoki címét, az MSA Super One British sorozatot nyerte meg, de nyerni tudott a Kartmasters British GP-n is.
2007-ben az olasz Maranello csapat tagja lett. Egy teljesen új sorozatban a KF3-ban indultak. Sikeres évet könyvelhetett el a 14 éves Jack, megnyerte a KF3 Európa Bajnokságot és mellet még az Andrea Margutti Trophy-t, egy Kartmasters címet és az olasz Open Masters bajnokságot.
2008-ra a KF2-es bajnokság résztvevője let a Birel Motorsport csapatnál. Emellet még indult az Asia-Pacific bajnokságban is.
2009-ben váltott Formula autókra. A Fortec Motorsport csapattal a Formula BMW Europa bajnoki címéért szálltak harcba. Egy hektikus szezont futott. Viszont újoncként megszerezte első győzelmét is a Hollandia-i Zandvoort pályán. Ez az egy dobogós helyezése volt. a bajnokságot a 7. helyen zárta. Két verseny erejéig a Formula BMW Pacific bajnokságba is átruccant.
2010-ben is maradt ba felállás, Formula BMW a Fortec csapattal. Nagyon erősen kezdett, a szezon első felében lefutott nyolc versenyből ötöt megnyert. Az évad második szakasza is jól sikerült ettől függetlenül, hiszen két verseny nyert ekkor is. De végül ellenfele a holland Robin Frijns legyűrte nagy csatában. Így 11 pontos hátránnyal be kellett érnie az ezüst éremmel.
2011 és 2012 a British Formula 3 bajnokságról szólt számára, átigazolt a Carlin csapathoz is. Ebben a sorozatban is megmutatta magát, a 2. Nürburgring-i versenyt megnyerve. Összesen négy pódiumos helyezést gyűjtött be. A szezon végén a 9. helyen zárta a pontvadászatot. Majd következett a 2012-es szezon, ahol is bravúros vezetéssel elhódította a bajnoki címet. Hét győzelem, 14 dobogós helyezés a statja.
2013-ra az ARt Grand Prix hívta magához és felajánlottak neki egy GP3-as ülést, ezt elfogadta és itt sem vallott szégyent. Silversone-ban és Monza-ban győztesként ünnepelhetett. A pontvadászatot az 5. helyen fejezte be. Felkérik, hogy csatlakozzon a British Racing Drivers Club "Rising Star" kezdeményezéséhez.
2014 és IndyLights. A Schmidt Peterson Motorspots-tól kapta meg a lehetőséget. Nem kis meglepetésre csatában volt a bajnoki címért. a szezon összes versenyén a Top5-ben végzett, két hétvégén legyőzhetetlennek bizonyult, két nehét pályán; Mid-Ohio és Sonoma. A bajnokság végér pont egyenlőség állt fent közte és Gabby Chaves között. A bajnoki cím Chaves-é lett végül, mivel neki több második helyezése volt. Ennek az eredménynek köszönhetően elnyerte a British Racing Drivers Club, Earl Howe Trophy díját.
2015-ben megismételte a bravúrt, ismét egy ezüst a szezon végére. Most Spencer Pigot volt az ellenlábas. Nyerni tudott az Indy Gp első versenyén, majd pedig megnyerte az Indianapolis 500 kis tesójának számító Freedom 100-at.
2017-ben lehetőséget kapott a Michael Shank Racing-től az Indianapolis 500-on indulásra. Ezután még a szezon két utolsó versenyén a Schmidt Peterson csapat is autóba ültette.
Michael Shank 2018-ra ismét biztosít számára az Indy500-re egy ülést.

Hobbik: versenyzés, Squash, tollaslabda és a sakk.

Célja az Indianapolis 500-as verseny megnyerése.
Angolként nem meglepő módon James Hunt a példaképe.
Szabadidejében egy 1947-es autót újít fel. És szeretne még zongorázni is megtanulni.