Kyle Kaiser
Írta: gstyle - Dátum: March 04 2018 11:41:00

Kyle Kaiser
1996.03.05.

Korán, már 7 évesen egy gokart-ban rótta a köröket.
Természetesen helyi bajnokságokban kezdett, majd jöttek a nemzetközi kihívások is, International Kart Federation (IKF) Regional Series és Stars of Karting.
2008-ban nyeri első bajnoki címét a HPV-1-es osztályban, majd 2009-ben egy 3 órás endurance versenyt nyert az Infinion Raceway-en.
Már 2009-ben csatlakozott a Skip Barber Racing School Nyugati Regionális bajnoksághoz. A 2009/2010-es bajnokságban megszerzett 2. hely hozzásegítette a Rookie of the Year címhez.
2010/2011-es évadban a 3. helyen zárt.
2012-ben csatlakozott a Formula Car Challenge sorozatban részt vevőWorld Speed Motorsports-hoz. Tehetségét bizonyítva a szezon 14 versenyéből nyolc győzelmet szerzett és összesen 11 pódiumot, ezekkel a domináns eredményekkel könnyedén hódította el a bajnoki címet. csapat két versenyes lehetőséget biztosított számára a Pro Mazda bajnokságban.
És jöhetett a szintlépés a Pro Mazda bajnokság. It is a World Speed Motorsports biztosította számára az autót. Háromszor intették le a Top5-ben. De a versenyek nagy részét a Top10-ben zárta. Ezek az eredményeknek köszönhetően a bajnokság 7. helyén zárt.
2014-ben már Ricardo Juncos csapatát erősítette. Folyamatos fejlődést mutatva hozta az eredményeket. Hat Top5 helyezés, az évadzáró Sonoma-i versenyen pedig győztesként locsolhatta a pezsgőt. A szezont így a 6. helyen fejezte be.
Továbbra is a Juncos Racing szolgálatában állt, de ekkor már az IndyLights-ban. Már az első szezonban jelezte, hogy nem tölteléknek jött. Rookie-ként a bajnokság 6. helyét szerezte meg, a legjobb eredménye a Laguna Seca-i 2. hely volt és emellett hét Top5 helyezéssel gazdagította csapatát.
Fejlődése töretlen maradt és jöttek a győzelmek is 2016-ban. Phoenix-ben és Laguna Seca-n állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, miközben kilencszer látta meg a kockás zászlót a Top5-ön belül. A bajnokságban szoros csatában maradt alul a 3. helyet szerezve meg.
2017 Kaiser éve volt az IndyLights-ban. nagy versenyfutásban volt a bajnoki címért Santiago Urrutia-val és Colton Herta-val, de végül legyőrte ellenfeleit és megszerezte a bajnoki címet. A szezon statisztikája; három győzelem(Indy GP, Toronto 1. és 2.) és tizenegy Top5.
A bajnoki címével megszerzi a lehetőséget a Juncos Racing #32-es autójával az IndyCar-ban való szereplésre. Igaz meg kell osztani az autót René Binder-rel, de négy versenyen bizonyíthat majd, Phoenix, Long Beach, Indianapolis GP és az Indianapolis 500-on.

Hobbik: Zene, videó játékok, fotózás, sport és olvasás.

Kyle példaképe is Ayrton Senna. Célja egy kiemelkedő karrier elérése az autóversenyzés keretein belül.

Amerikaiként természetesen NFL és NBA rajongó is, kedvenc csapatai a San Francisco 49ers és a Golden State Warriors. Két kedvenc sportolója is van, Drew Brees(New Orleans Saints, NFL) és Stephen Curry kosaras, a Golden State Warriors játékosa.