Ed Carpenter Racing
Írta: gstyle - Dátum: November 06 2017 10:50:36


A csapatot Ed Carpenter versenyző alapította és 2011 év végén jelentették be. Ekkor kötött szponzori szerződést a Fuzzy's Premium Vodka-val, amely kapcsolat a jelen pillanatig tart.
Az ECR első két szezonjában csak egy autót indítottak, amellyel a tulajdonos Carpenter versenyzett. Jelenleg az egyetlen csapat, ahol versenyző/tulajdonos van. Nem volt könnyű a kezdet az első évben, de a szezon közepén két Top10-es helyezést értek el, majd a Fontana 500 mérföldes szezonzárón megszerezték az első győzelmüket is.
2013-ban további fejlődést mutatott a csapat. Carpenter kiválóan teljesített az ovál versenyeken, Texas-ban és Iowa-ban 4. helyen intették le, majd az évadzáró Fontana-i száguldáson a 2. helyen zártak.
2014-re az utcai és épített pályákra szerződtette Mike Conway-t, míg Carpenter csak az oválokon ült az autóba, így a #20-as gépen ketten osztoztak. A csapat kiválóan teljesített a szezon során. Mike Conway-t kétszer is elsőként intették le, Long Beach és a második Toronto-i versenyen. Ed Carpenter pedig a Texas-i versenyen szállhatott ki győztesként az autóból.
Korábbi munkaadójával, Sarah Fisher-rel összeállva létrehozták 2015-ben a CFH Racing. A #20-as autón ekkor Luca Filippi és Ed Carpenter osztozott. A #6-os gépet a két Indianapolis-i verseny eredjéig J.R. Hildebrand kapta meg, míg Josef Newgarden továbbra is a #67-es autót vezette. Az új közös csapat a ifjú és tehetséges, a későbbi 2017-es bajnok, Josef Newgarden-nel kiválóan teljesített. A Barber Motorsport Park-ban és Torontóban Newgarden emelhette magasba a győztesnek játó trófeát, Filippi pedig a 2. helyen futott be. Tehát Toronto-ban megszerezték az első kettes győzelmét is. Josef Newgarden a bajnokságot 7. helyen zárta.
A két csapat fúziója rövid de sikeres életű volt, mivel Sarah Fisher kiszállt az az autósportból. 2016-ra ismét Ed Carpenter Racing néven szerepeltek. Josef Newgarden megkapta teljes szezonra a #21-es autót, míg Carpenter a #20-as géppel továbbra is az oválokon vitézkedett, maga mellé pedig szerződtette az IndyLights bajnok Spencer Pigot-tot. Newgarden továbbra is szárnyal, a bajnokságban a 4. helyen zárt. Hat Top5 helyezést szerezve, és az Iowa-i versenyen győztesként ünnepelhetett. Mellette a Carpenter/Pigot páros csak Top10-es helyezésekig jutott. Ettől függetlenül ismét sikeres szezont zártak.
A 2017-es évadban továbbra is a Carpenter/Pigot párosé a #20-as versenygép, míg a Penske-hez távozó Newgarden helyét J.R. Hildebrand vette át, de csak két Top5-ös helyezésre futotta. A másik autóval ismét csak Top10-es helyeket tudta gyűjteni.