maszim.hu       iracing.com


Verseny eredmények 2021
Top5
1. 2. 3. 4. 5.
Alex Palou Josef Newgarden Pato O'Ward Scott Dixon Colton Herta
549 pont 511 pont 487 pont 481 pont 455 pont
Teljes pontverseny tábla
Tatiana Calderón az A. J. Foyt csapatnál!


Tatiana Calderón történelmet ír az A.J. Foyt Racingnél az NTT INDYCAR SERIES 2022-es szezonjában, és ő lesz az első női pilóta, aki a legendás, négyszeres Indianapolis 500 győztes csapatában versenyez.

A ROKiT Group 2022-re bővíti marketingpartnerségét az A.J. Foyt Racinggel, mivel a csapat két ROKiT márkájú Chevrolet-vel nevez, a 28 éves kolumbiai Calderónnal pedig a 11-es számú ROKiT Chevrolet csak épített és utcai versenyeken indul. Az ovál versenyekre még nem nevezték.

A megállapodás értelmében az A.J. Foyt Racing három autós csapattá bővül, a korábban bejelentett Kyle Kirkwood a 14. számú ROKiT Chevrolet-ben és a veterán Dalton Kellett a 4-es számú K-Line Insulators USA Chevrolet-ben.

"Izgatott vagyok, és nagyon hálás vagyok Jonathan Kendricknek, a ROKiT-nek és az A.J. Foyt Racingnek a lehetőségért, hogy versenyezhetek az NTT INDYCAR Sorozatban" - mondta Calderon. "Amióta 11 évvel ezelőtt elkezdtem együléses pályafutásomat az Egyesült Államokban, az INDYCAR referencia számomra, és egy álmom vált valóra, hogy idén felkerüljek a rajtrácsra. Alig várom, hogy eljuthassak Szentpétervárra a szezon első versenyére. Tisztában vagyok az előttünk álló kihívással, de ez egy életre szóló lehetőség, és szeretném a legtöbbet kihozni belőle."

Kendrick vállalkozó, a ROKiT cégcsoport társalapítója és elnöke 2020 óta támogatja Calderón karrierjét, amikor az Endurance Világbajnokságon és a Super Formula Japanban indult.

"A ROKiT márka globális marketingjének egyik alapelve a nők támogatása és népszerűsítése a motorsportban, és ennek az elvnek a részeként már régóta támogatjuk Tatianát" - mondta Kendrick. "Felismertük tehetsége és karizmája már korán, amiről láttuk, hogy növekszik és fejlődik, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy kibővíthetjük a Larryvel és az A.J. Foyt Racing Teammel való partnerségünket azáltal, hogy Tatiana vezeti a 11-es számú ROKiT Chevrolet-et Kyle Kirkwood mellett, aki a 14-es számú ROKiT Chevrolet-et fogja vezetni."

"Tudjuk, hogy Tatiana már most is példakép sok fiatal női sofőr számára szerte a világon, és úgy gondoljuk, hogy az NTT INDYCAR Sorozatban a bemutatkozása arra fog szolgálni, hogy még tovább növelje az érdeklődést, és még több nő számára legyen inspiráció, hogy vegyenek részt motorsport."

Calderón az elmúlt két szezonban a Super Formulában versenyzett Japánban, a Threebond Drago Corse és a Richard Mille Racing csapatánál az FIA Endurance Világbajnokságon. Az elmúlt négy évben az Alfa Romeo Formula-1-es csapat tesztpilótája volt. Kiterjedt önéletrajzában szerepel a Formula-2-ben, a Renault Series Formula V8 3.5-ben (ahol ő volt az első női dobogóra Bahreinben 2017-ben), a GP3-ban, az Európai Forma-3-ban és a brit Formula-3 sorozatban, ahol ő volt az első nő, aki gólt szerzett. egy pódium.

Együléses autóversenyzői karrierjét 2010-ben és 2011-ben kezdte az Indy Pro 2000-ben, a Road to Indy létrasorozat középső fokán.

A kolumbiai Bogotában született és a spanyolországi Madridban élő Calderón tavaly júliusban tesztelte a 14-es számú ROKiT Chevrolet-et a Mid-Ohio Sports Car Course-n.

"Nagyon örülök a ROKiT és az A.J. Foyt Racing Team bővülésének" - mondta Larry Foyt, a csapat elnöke. "Üdvözöljük Tatiana Calderónt a 11-es autóban, aki csatlakozik Kyle Kirkwood-hoz a 14-es autóban, mindketten a nagyon menő ROKiT színekben. Tatiana sok potenciált mutatott a Mid-Ohio-i tesztjén. Dalton Kellettel a 4-es számú K-Line Insulators Chevrolet-ben, úgy gondolom, hogy három autós csapatunk izgalmas szezon előtt áll."

Calderón a Cooper Tires bajnoka, Kirkwood által bemutatott 2021-es Indy Lights-szal fog tesztelni a héten a floridai Sebringben. Kellett tanácsadói szerepkörben tervez részt venni.

Calderón és Kirkwood az NTT INDYCAR SERIES-ben debütál majd a Foyt visszatérő Kellett mellett a Firestone Grand Prix of St. Petersburgban.

Forrás: IndyCar
2022-es naptár!
Alig több mint egy hónap és újra feldübörögnek a motorok!

Egy kis emlékeztető, hogy hogyan is fog kinézni az idei szezon.

Írói kerekasztal 2022, Évf. 2: Csapat a legnagyobb előrelépéssel
Mai kérdésünk: A Chip Ganassi Racing volt a 2021-es NTT INDYCAR SERIES szezon legjobban teljesítő csapata, három autóval a legjobb hat között végzett, és a legjobb átlaggal végzett a pontok tekintetében a teljes szezonos versenyzők között. A csapatok ebben a sorrendben végeztek az elmúlt szezonban: CGR, Team Penske, Rahal Letterman Lanigan, Arrow McLaren SP, Meyer Shank Racing, Andretti Autosport, Ed Carpenter Racing, Dale Coyne Racing, AJ Foyt Racing és Carlin. Szerinted melyik csapat javíthat a helyezésén 2022-ben, és miért?

Curt Cavin:
A Team Penske átlagának csökkennie kell Scott McLaughlinnal (15. a belépőpontok számával) a második INDYCAR-szezonjában, a csapat négy helyett három autót állít ki, és ez elég lehet ahhoz, hogy megelőzze a Chip Ganassi Racinget. A biztonságosabb választás az Andretti Autosport, amelynél Colton Herta jobb, mint ötödik, Alexander Rossi erősebb, mint 10., Romain Grosjean pedig a 28-as autót tolja fel a 18. helyről. De annyi új változó van a közelgő szezonban, hogy szinte lehetetlen megjósolni.

Zach Horrall:
Azt hiszem, észrevehető javulást fogunk látni az Arrow McLaren SP-től. Pato O'Ward minden bizonnyal ismét bajnoki esélyes lesz ebben a szezonban, szóval a második, vagy akár az első is, ez segíthet. De az igazi javulás Felix Rosenqvisttől várható, aki 2021-ben a 21. helyen végzett. Rosenqvist két futamot kihagyott a Belle Isle-i baleset miatt, de ennek ellenére nem volt számára nagyszerű az első szezonja a csapattal. A csapat nyíltan beszélt arról, hogyan módosítja a beállítást, hogy jobban megfeleljen a 7-es számú pilótának 2022-ben, és összehozták őt Craig Hampson mérnökkel, ami Rosenqvist nagy sikere lehet. Azt hiszem, ez egy recept a 2022-es bajnoki tabellán legalább a legjobb 10-be kerüléshez.

Paul Kelly:
Andretti Autosport, kétségtelenül. Colton Hertának az első két vagy három hely között kell végeznie, Alexander Rossi nagy előrelépést vár a 2022-es évében a csalódást keltő 2021-es 10. hely után, Romain Grosjean pedig úgy tűnik, hogy esélyes a legjobb 10 közé jutásért a pontszerzésben akkor is ha az ovál teljesítményei szolidak lesznek. Devlin DeFrancesco egy tanuló év előtt áll újoncként, de ő váltja James Hinchcliffe-et, aki a 20. helyen végzett. Így valószínűleg még DeFrancesco tapasztalatlansága sem ront majd annyira a csapat helyzetén. A 2022-es szezon egy nagy fellendülést jelent, miután 2021-ben csalódást okozott Andretti számára, visszaadva a csapatot a ?Big Three? vagy a ?Big Four? klubstátuszba, amelyet az NTT INDYCAR SERIES-ben annyi szezonon át élvezett a tavalyi év előtt.

Forrás: IndyCar
Születésnapok és megemlékezések
2022.01.19.

Mai születésnaposok!

Marion Trexler
1891.01.19.-1968.02.29.

Joe Caccia
1899.01.19.-1931.05.26.

Peter Kreis
1900.01.19.-1934.05.25.

Richard 'Red' Amick
1929.01.19.-1995.05.16.

Don Nordhorn
1934.01.15.

Tarso Marques
1976.01.19.


Mai megemlékezés!

Ray Harroun
1879.01.12.-1968.01.19.

Weblapok

Partnerek

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
új jelszó kérése
Generálási idő: 0.03 másodperc 3,993,514 egyedi látogató