Navigáció
Kezdetek...
AAA National Championship !!!
USAC National Championship
C.A.R.T. & USAC
ChampCar World Series
IRL
IndyCar
Indianapolis 500 bajnokai
IMS története
Hall of Fame
Triple Crown Trophy
In Memoriam
Technikai adatok
Szabálykönyv 2019
Statisztika
IndyCar versenyek felvételei
INDYCAR 36
INDYCAR 101
Galéria

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
√ļj jelsz√≥ k√©r√©se
Facebook
Online Statisztika
Online vend√©gek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztr√°lt tagok: 10
Aktiv√°latlan tagok: 0
Leg√ļjabb tag: Acelvaros

L√°togat√≥k ma: 355
Online l√°togat√≥: 1
Max. Onlinerekord: 130
Max. napi rekord: 7939
L√°togat√≥k tegnap: 683
L√°togat√≥k a h√≥napban: 13895
√∂sszes l√°togat√≥k: 1782800
Online
Verseny eredmények, 2019
Top5
1. 2. 3. 4. 5.
Josef Newgarden Simon Pagenaud Alexander Rossi Scott Dixon Will Power
641 pont 616 pont 608 pont 578 pont 550 pont
Teljes pontverseny t√°bla
Visszasz√°ml√°l√°s

A 2020-as szezonkezdésig

van h√°tra

Roger Penske intej√ļ
K√©t √©vvel ezelŇĎtt, amikor Josef Newgarden a Sonoma GoPro Grand Prix ut√°n √ľnnepelt az elsŇĎ bajnoki c√≠m√©t, Roger Penske elismerŇĎen nyilatkozott a pil√≥ta j√∂vŇĎj√©rŇĎl.

"Ez a fiatal gyerek, aki √©ppen megnyerte a bajnoks√°got, m√©g csak most ismerkedsz vele." - mondta Penske. "NagyszerŇĪ lesz."

Gyorsan elŇĎre a vas√°rnapi Monterey-i Firestone Grand Prix-re a WeatherTech Raceway Laguna Seca verseny√©n. A H√≠ress√©gek Csarnoka tag √©s Newgarden ism√©t mosolyogtak. Nem csak deja vu volt. Ism√©t bebizony√≠totta, hogy Penske √°ltal√°ban ravasz, amikor a krist√°lyg√∂mbj√©t vizsg√°lja.

"Bebizony√≠totta, hogy ŇĎ egy bajnok" - mondta Penske, mielŇĎtt Newgarden a sz√≠npadra l√©pett √ľnnepelni a m√°sodik bajnoki c√≠m√©t, miut√°n a szezon v√©g√©n megrendezett dupla pontoz√°s√ļ versenyen a nyolcadik lett a Hitachi Team Penske Chevrolet-val.

A tulajdonos tizenhatodik Indycar bajnoki szezonj√°ban a 28 √©ves Newgarden egy kiv√°l√≥ t√°rsas√°gban l√©pett be, mint m√°sodik amerikai, Sam Hornish Jr.-vel egy√ľtt, aki 1995 √≥ta t√∂bb bajnoki koron√°t nyert.

Ez az euf√≥rikus pillanat m√©g nagyobb dics√©retet ig√©nyelt a kapit√°ny r√©sz√©rŇĎl.

"Ňź egy igazi amerikai versenyzŇĎ" - mondta Penske. - A sr√°c alulr√≥l j√∂tt felfel√©. A csal√°dja sokat seg√≠tett neki. Itt t√©nyleg nagy dolgot tett √©rt√ľnk. Hossz√ļ t√°von nagy j√∂vŇĎ √°ll elŇĎtt√ľnk. "

A Team Penske csapatához való csatlakozás óta eltelt három évben Newgarden négy versenyt nyert mind a bajnokság szezonjában, és három versenyt 2017-ben. A Penske figyelemmel kísérte, hogy három futamot nyert 2015-ben és 2016-ban, miközben Ed Carpenter és Carpenter Fisher Hartman Racing csapatoknál vezetett.

"L√°ttuk benne a kiv√°l√≥ lehetŇĎs√©get," - mondta Penske.

A gyŇĎztes soha nem √∂regszik ki a legjobbak k√∂z√ľl. Newgarden azonban 2019-ben √ļj motiv√°ci√≥t adott, miut√°n tavaly csal√≥dott volt, hogy √∂t√∂dik lett. A Tennessean elhat√°rozta, hogy bebizony√≠tja, hogy m√©lt√≥ Penske elv√°r√°sainak. A sofŇĎr intenzit√°sa √©s f√≥kuszpontja mindig is magas volt, mert Newgarden-nek meg kellett mutatnia, hogy k√©pes megism√©telni a bajnoki c√≠m√©t.

Penske szerint mindh√°rom sofŇĎr hib√°tlanul hajtott a szezonban.

Simon Pagenaud, 2016 bajnoka, negyedik lett a versenyen, √©s √≠gy m√°sodikk√©nt z√°rta a bajnoks√°got Newgarden m√∂g√∂tt, csak√ļgy, mint a 2017-ben.

"H√©, ezek a sr√°cok ma rajta voltak" - mondta Penske. - Volt dolguk. Mindannyian tudtuk, mit kell tenn√ľnk. J√≥ nap volt."

Az ezen a p√°ly√°n ind√≠tott elsŇĎ Indy aut√≥versenytŇĎl 2004-ig visszamenŇĎ eml√©keket hozott elŇĎ Penske sz√°m√°ra is, aki szerint az egyik utols√≥ versenye v√©gzett volt ezen a p√°ly√°n, mielŇĎtt 1965-ben visszavonult.

K√©sŇĎbb Penske-tŇĎl megk√©rdezt√©k, hogy a remegett-e a gyomra a verseny utols√≥ r√©sz√©ben.

"A gyomrom állandóan remeg - mondta. - Szóval megszoktam."

Elismerte Newgarden k√∂nnyeit, miut√°n a sofŇĎr kisz√°llt a kocsib√≥l, √©s csapata karjaiba ugrott a pitben.

"Amikor olyan sok √©rzelem j√∂n ki valakibŇĎl, mint amennyi kij√∂tt, mert ma t√∂k√©letesnek kellett lenned, √©s hogy k√©pes volt √ļgy v√©grehajtani, ahogy tette, itt volt az ideje, hogy minden √©rzelem kij√∂jj√∂n" - mondta Penske. "A csal√°dja itt volt, az anyja, a nagyanyja, eg√©szen D√°ni√°b√≥l √©rkezett, hogy megn√©zze ezt a versenyt, teh√°t nagyon k√ľl√∂nleges volt sz√°m√°ra."

Newgarden m√°r a kezdetektŇĎl fogva mag√°hoz ragadta a vezet√©st, gyŇĎzelemmel a szentp√©terv√°ri Firestone Grand Prix szezonnyit√≥ verseny√©n.
Amikor Pagenaud diadalmaskodott a májusi Indianapolis 500-on az Indianapolis Motor Speedway-en, miután megnyerte az INDYCAR Grand Prix-t, csak egy ponttal volt Newgarden mögött a bajnokságban.

De vissza j√∂tt Newgarden a Detroit-i gyŇĎzelemmel. √Čs nem adta ki a kez√©bŇĎl a pontversenyt, 41 pontra n√∂velve az elŇĎny√©t Andretti Autosport-os Alexander Rossi-val √©s 42 ponttal Pagenaud-val szemben.

"Josef profi," mondta Penske. ?az eg√©sz szezon alatt vezette a bajnoks√°got, j√∂ttek a gyŇĎzelmek. Tudom, hogy egy kicsit a penge √©l√©n t√°ncolt, de tudtam, hogy √∂r√ľl, hogy a v√©g√©n boldog lesz.

Newgarden 25 ponttal volt Pagenaud, √©s 33-al Rossi elŇĎtt, √©s 63 ponttal volt t√∂bb neki, mint az √∂tsz√∂r√∂s bajnok, Scott Dixon-nak.

"Josef, nagyszerŇĪ bajnok. L√°thatod a szem√©ben" - mondta Penske. - L√°thattad elsŇĎ alkalommal, amikor vel√ľnk nyert versenyt, √©s Will-kel √©s Simonnal, akiknek √©pp√ļgy kitŇĪnŇĎ szezonja volt, amikor gondolsz a h√°rom gyŇĎztesre √©s term√©szetesen az Indy 500 az a koron√°ra, amelyet mindenki szeretne √©vente megszerezni.

Pontosan, elj√∂tt az idŇĎ, hogy lapozzunk √©s k√∂vetkezŇĎ szezonra gondoljunk. √ćgy √°ll √∂ssze az ultra-versenyk√©pes Team Penske.

Elmosolyodott, amikor megkérdezték, mennyi ideig fogja ízlelgetni a legutóbbi bajnoki címet.

- Nos, H√©tfŇĎn dolgoznom kell - mondta Penske.

forr√°s: www.indycar.com

Sz√ľlet√©snapok √©s megeml√©kez√©sek
2019.10.16.

Mai sz√ľlet√©snaposok!

Joel Thorne
1914.10.16.-1955.10.17.

Ak Miller
1920.10.16.-2005.12.15.

Budd Olsen
1924.10.16.-1991.12.26.


Mai megemlékezés!

Arthur Dan Cain
1893.07.18.-1927.10.16.

James McElreath
1954.01.23.-1977.10.16.

Dan Wheldon
1978.06.22.-2011.10.16.

Weblapok

Partnerek

Fůrumok

Gener√°l√°si idŇĎ: 0.10 m√°sodperc 2,427,678 egyedi l√°togat√≥